Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Geroedukációs Kutatóközpont a Zsigmond Király Főiskolán

 A Zsigmond Király Főiskolán kiemelt figyelmet kap az időskorúak tanulásának kutatása. Ezidáig "csak" a nyugati egyetemeken működő mentorrendszert alakítottak ki a főiskolán, amelynek keretében a segítő tanárok külön is foglalkoztak az idősebb diákokkal (50+), segítvén azok eredményes vizsgáit, most azonban egy az idősek helyzetével, problémáival foglalkozó tudományos műhelyt is létrehoztak, Geroedukációs Kutatóközpont néven. A rejtélyes név azt jelzi, hogy a világ fejlettebbik részén minden országban foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy a társadalmak jelentősen idősödnek, a korfa fölfelé szélesedik. Így nagyon fontos, hogy időseink nemcsak egészségügyileg legyenek jó állapotban, hanem képesek legyenek minél tovább a munkaerőpiacon maradni, illetve átképezzék magukat új állásokra, korszerű ismeretekre. (sajnálatos módon Magyarország az utolsó helyen áll az EU-ban a legidősebbeknek szervezett tovább- és átképzések terén). A kutatóközpont ezekben a témákban rendszeresen szervez konferenciákat, kerekaszatalokat, vitákat, könyvbemutatókat.

A Geroedukációs központ jelentőségéről és munkájáról olvashatunk egy interjút az alábbi linken: Geroedukációs Kutatóközpont

A Központ által szerevezett programokról pedig ezen a honlapon tájékozódhatunk, melyet a Műhely munkatársai folyamatosan frissítenek!

A ZSKF által megjelentetett Gerontoedukáció című folyóirat cikkei pedig az alábbi linken olvashatók: Gerontoedukáció

A honlapon folyamatosan bővülő geronto-bibliográfia is található: itt

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.